Indien u overweegt om Novesta in te schakelen, opent u daarmee een netwerk dat in decennia is opgebouwd en iedere dag wordt uitgebreid en onderhouden. Bevlogen consultants werken in dit netwerk samen aan uitdagende opdrachten. Deze opdrachten worden vertrouwelijk behandeld en veelal verstrekt vanuit een (vaak jarenlange) relatie met onze opdrachtgevers. Novesta helpt ook wanneer de zoektocht naar de juiste kandidaat moeilijk blijkt of het profiel van de juiste kandidaat nog onduidelijk is.  

Met ruime ervaring in werving en selectie binnen Bouw en Vastgoed en met passie voor het vak, staan onze consultants u terzijde. Terzijde staan betekent samen optrekken, samen definiëren wat nu eigenlijk de vraag is. We maken een persoonlijke afspraak om te inventariseren wat uw wensen zijn en waar die vandaan komen. We luisteren en we stellen vragen. We zijn kritisch maar bovenal eerlijk. Als u besluit dat wij de aangewezen partij zijn om de nieuwe functionaris te vinden, dan maken we heldere afspraken met betrekking tot de procedure en de terugkoppeling. Open communicatie in alle fases van de samenwerking, maakt dat we elkaar blijven begrijpen.

Voorop staat dat we gespecialiseerd zijn in Bouw en Vastgoed. Hierdoor hebben we kennis van zaken. Het uitgebreide netwerk dat we in deze branche hebben opgebouwd vormt het startpunt van onze zoektocht. Maar daarmee zijn we er nog niet. Wij zoeken net zolang door tot we de beste kandidaat hebben gevonden en nemen geen genoegen met alleen dat wat zich aandient.

Onze consultants zetten meerdere wervingskanalen in. Afhankelijk van de aard van de vacature zullen een of meerdere van onderstaande methodes gebruikt worden:
  • branche-, regio- en concurrentieanalyse
  • rechtstreekse benadering (headhunting)
  • informantennetwerk
  • internetwerving
  • file search
  • personeelsadvertenties landelijke media
  • direct advertising

Op basis van ieder zoekprofiel adviseren we over de beste middelen. Na de eerste wervingsacties nodigen we potentiële kandidaten uit voor een oriënterend gesprek met een van onze consultants. Hierin gaan we vanzelfsprekend in op inhoudelijke kwaliteiten, maar ook op de persoonlijke ambities en drijfveren van de kandidaat. We zijn niet bang om kritisch te zijn of ‘nee’ te zeggen en zorgen ervoor dat u alleen met de best passende kandidaten aan tafel zit.

Door ons uitgebreid te verdiepen in uw organisatie en al onze kennis ter beschikking te stellen, kunnen wij snel resultaten boeken. Wij staan voor dat resultaat en laten dat graag door onze referenten bevestigen.