Of u nu een projectleider, hoofd bedrijfsbureau of een technisch directeur bent: u behoort minimaal een marktconform salaris in de bouw te ontvangen. Vanuit verschillende disciplines wordt ons regelmatig gevraagd welk salaris in de bouw voor bepaalde functies gepast is. Novesta kan u hierover informeren. Advies over een salaris in de bouw is bedoeld voor kandidaten en opdrachtgevers van Novesta.

Het salaris in de bouwsector kan verschillen

Als u minimaal een marktconform salaris in de bouw wilt verdienen, is het uiteraard eerst noodzakelijk om te weten wat het gemiddelde salaris in de bouw is. Dit gegeven ontbreekt vaak, en salarisindicaties helpen u ook niet altijd verder. Novesta kan u voor alle kaderfuncties informeren wat het gemiddelde salaris in de bouw is, aangezien wij bemiddelingsspecialist zijn voor midden- en hoger kaderpersoneel in de bouw.

Het salaris in de bouw dat u ambieert

Een salarisindicatie voor de bouwfunctie die u ambieert is snel gegeven, maar waar is het van afhankelijk? Zoals u zelf ook wel begrijpen zult, hangt dit af van diverse zaken. In eerste instantie bepaalt de opdrachtgever op basis van bedrijfsafhankelijke factoren het salaris. In de bouw kan dit van opdrachtgever tot opdrachtgever verschillen. Uw expertise en de mate van verantwoordelijkheid spelen ook een rol bij het vaststellen van het salaris. In de bouwsector kunt u natuurlijk altijd een vergelijking maken tussen uw eigen salaris en dat van uw collega. Dit is echter nooit representatief voor het gemiddelde salaris in de bouw.
Als u wilt dat wij u informeren over het gangbare salaris in de bouw, is het noodzakelijk dat wij eerst over wat aanvullende gegevens beschikken. Uw gegevens worden door ons vanzelfsprekend zeer vertrouwelijk in behandeling genomen. Wij zullen naderhand contact met u opnemen en u informeren over wat het gangbare salaris in de bouw is voor de functie die u ambieert.

Welk salaris in de bouwbranche past bij u?

Wellicht ontdekt u dat u minder dan een marktconform salaris in de bouw verdient. In dat geval besluit u misschien op zoek te gaan naar een andere uitdaging. U wilt tenslotte een passend salaris in de bouw ontvangen. De situatie op de arbeidsmarkt is aan veel invloeden onderhevig. U bent in stat een baan te vinden die zowel qua functie-inhoud als qua inkomen bij u past. Novesta is u hierbij graag van dienst.